Suomen Veteraaniampujat

Jussi Ruohonen

Jussi Ruohonen, SMY

Ruohonen on vuoden 2002 Suomen Veteraaniampujien Vuoden kivääriampuja. Ajoittain hyvä menestyminen huipentui viime vuonna Tammisaaressa 300 m:n SM-kisoissa kahteen mestaruuteen: vapaakiväärin 3 x 20 ls ja vakiokiväärin 30 ls kilpailuissa.

SMY:tä edustava Jussi on syntyään somerolainen. Hänen ampumaharrastuksensa alkoi luontevasti heti vuonna 1959 käydyn asevelvollisuusajan jälkeen. Jussin kilpa-ura alkoi SomMAS:in riveissä paitsi ampujana, myös seuran sihteerinä.

Mutta mikä oikeastaan sai Jussin innostumaan ampumaharrastuksesta? Joku voisi sanoa, että se oli näytön paikka! Hän nimittäin seurusteli Marja-Liisan (nykyinen vaimo) kanssa. Tyttöystävän isä Into ja veljet Heikki, Jukka ja Kimmo Hovila olivat tunnettuja, aktiivisia kivääriampujia.

Vuonna 1966 Jussin muutettua pääkaupunkiseudulle, hän liittyi HVA:n jäseneksi. Toiminta jatkui kiväärijaoston sihteerinä sekä HRUP:n ampumajaoston puheenjohtajana ja Ampujain Tuki ry:n sihteerinä aina vuoteen 1980.

Vuosina 1980 - 1994 ammuntaan tuli täydellinen paussi. Tilalle tuli mm. asuntovaunumatkailua perheen kanssa. Pojan jääkiekkoharrastuksen mukana Jussin toiminta suuntautui nuorten jääkiekkoilijoiden huoltajatehtäviin.

Vuonna 1995 tapahtui paluu ampumaradoille ja samalla ikämiessarjoihin. SMY sai intoa puhkuvan kivääriampujan seuraansa. Samalla kasvoi kiinnostus myös 300 m:n lajeihin. Jussi hankki paitsi uudet vetimet ylleen, uudet vakio- ja vapaakiväärit.

Samana vuonna hän liittyi SVA:n riveihin. Uusi tuleminen toi myös menestymisiä. Mestaruuksia tuli SVA-, RUL- ja SM-tasolla. 42 vuotta kilpailuja ja harjoitusta ja vihdoinkin tavoitteessa!

Jussin tuntevat tietävät, että tavoitteet ovat hänellä edelleen korkealla.