Suomen Veteraaniampujat

Kalevi Hagelin

Kalevi Hagelin on vuoden 2003 Suomen Veteraaniampujien vuoden kivääriampuja. Hyvän menestymisen kruunasi Lahden SM-kisoissa saavutetut mestaruudet vapaa- ja vakiokiväärin 30 ls:n makuukilpailuissa.

Mikä sai Kalevin kiinnostumaan ammmunnasta? Syy oli hyvinkin luonnollinen. Vuonna 1948 Kalevin isä toimi SMY:n Huopalahden radan vahtimestarina ja heidän kotinsa sijaitsi tällä alueella. Mainittuna vuonna Kalevi myös avioitui ja häät Inkerin kanssa vietettiin pääsiäisenä ampumapaviljongissa. Alun harrastukseen antoi Kauko Vauhkonen, joka saman vuoden kesällä hankki Kaleville pienoiskiväärin ja pystykorvan.

Ammunnan parissa Kalevi viihtyi aina vuoteen 1959, jolloin hän perusti oman yrityksen. Harrastus keskeytyi 29 vuoden ajaksi.

Vuonna 1988 Kalevi aloitti kilpailemisen uudelleen, nyt sarjassa Y60. Mestaruuksia hänelle on kertynyt lukuisia Veteraanien Pohjoismaisissa kisoissa, SVA:n kisoissa sekä alue- ja piirikisoissa.

Oikean silmän näön heikkeneminen ei ammuntaa keskeyttänyt - kiitos Kivisalmen Eikan - tähtäyssilmäksi vaihdettiin vasen!