Suomen Veteraaniampujat

Olli Silanto

Veteraaniampujien joukosta löytyy useita ansioituneita urheilijoita, jotka menestyvät kilpailuissa huomattavasti useammin kuin muut. He ovat veteraaniampujen parhaimmistoa niin yksilö- kuin joukkuekilpailuissakin.

Yksi luotetuimpia on Olli Silanto, jonka kyvyt ovat tulleet esiin pienoiskiväärin ja 300 metrin lajien yhteydessä. Olli on varma nimen omaan makuuampujana. Siitä ovat todisteena useat mestaruudet.

Ollin ampumaharrastus alkoi jo vuonna 1967, jolloin lajina oli haulikko. Myöhemmin hän siirtyi pistooliammunnan pariin ja samalla mukaan tulivat erilaiset reservin kilpailut kuten ampumahiihto ja ampumajuoksu.

Vuonna 1978 Olli liittyi Salon Seudun Ampujien (SaSA:n) jäseneksi ja toimii edelleen aktiivina jäsenenä. Hänen siirtyessään vuonna 1995 sarjaan Y60 alkoivat menestysvuodet. Mestaruuksia tuli veteraanien Pohjoismaisissa kisoissa, SVA:n kisoissa sekä alue- ja piirinkisoissa. SM-kisoissa Ollilla on kuusi henkilökohtaista mestaruutta ja lukuisia muita palkintosijoja.

Paimion kaupunki on palkinnut Ollin vuonna 2002 kaupungin parhaana ampujana ja useana vuonna hän on ollut 10 parhaan urheilijan joukossa kaupungissaan.

Paitsi ampujana Olli tunnetaan myös taitavana käsistään - hän sorvaa kiväärin tukkeja. Kirjaimet O.S. löytyvät tällä hetkellä 138 kiväärin tukista ja lisää on tulossa.

Onnea ja tuloksekasta kautta sarjassa Y70.