Suomen Veteraaniampujat

Pentti Paavilainen

Sain kuusivuotiaana 1951 joululahjaksi hernepyssyn ja siitä alkoi ampumaharrastukseni, kertoo vuoden pistooliampuja Pentti Paavilainen. Hän ampui heti joulukuusen koristepallot hajalle, josta hyvästä sai ensimmäisen "ampumamerkkinsä" isän kädestä. Se ei tuntunut lainkaan hyvältä.

Nykyisin Pentti asuu Pispalassa, hänellä on vaimo ja kolme aikuista lasta.

Sotaväkiaikana Mikkelissä Eero Kekkosen valmentamana Pentti ampui toisen sijan sotilaskolmiottelussa kiväärillä ja konepistoolilla. Sotaväessä alkoi kiinnostus myös pistooliammuntaan, mikä nykyisin on Pentin pääasiallinen laji.

Seurassaan P-HA:ssa hän valmentaa nuoria ja vastaa myös seuran ilmaolympia-ammunnasta. Leppoisalla olemuksellaan ja tavallaan valmentaa nuoria, hän on saanut poikansa ja monia muita nuoria lajin pariin.

Pentti kuuluu Pirkanmaan reserviläisten ampumatoimikuntaan ja on tuonut Suomeen sovelletun maastoammunnan.

Saavutuksistaan ampujana mainittakoon useat veteraaniampujien PM-mestaruudet sekä monet henkilökohtaiset ja joukkueen Suomen mestaruudet.

Rakkaus ampumaurheiluun on varmaan ollut vaikuttimena, kun hän kehitti hyvän ja helposti siirrettävän ilma-ase ratalaitteiston sekä lisäksi laitteen kotiharjoittelua varten kaikkien ampujien saataville.

Pentti aikoo jatkaa mestaruuksien tavoittelua vielä 90-vuotiaiden sarjassakin. Niinpä hän valmentautuu joka kevät Malagassa Eero Mikkolan johtamalla ampumaleirillä ja kertoo leiristä olevan paljon hyötyä.

Pentillä on muitakin harrastuksia, esimerkiksi kirjallisuus mm. Viidan ja Saarikosken tuotantoa.